top of page

Werkwijze

 

Professionele fotografie met gevoel. Een klik tussen jou en mij is, naast de klik van de camera, natuurlijk heel belangrijk. Je moet wel op je gemak zijn om mooie foto's te kunnen maken. Daarbij is het ook belangrijk om te weten hoe ik werk. Ik ben zeer ervaren en begripvol, vertel me gewoon wat je wel en niet wil. Ook jouw kinderen kunnen rekenen op mijn geduld, enthousiasme en aandacht.

 

Een portret is een mooie herinnering van een van de vele levensfases. Zijn jullie verliefd? Of ga je trouwen? 

In verwachting van je eerste kindje of gezinsuitbreiding! Geboorte... Het vieren van een jubileum of verjaardag.
Of gewoon omdat je van iemand houdt...
Het kan allemaal door mij worden vastgelegd voor een blijvende herinnering.

Bruidsfotografie

Zwangerschapsshoot

Newborn shoot

Fotoshoot van kinderen of gezin

Wat gebeurt er na de fotoshoot?

Bruidsfotografie

Van harte gefeliciteerd, jullie gaan in het huwelijksbootje stappen! Leuk! Een onvergetelijke dag makkelijk herinneren doe je met een passende fotoreportage. Aangezien het jullie dag is, hebben jullie vast goede ideeën. Tijdens onze eerste kennismaking, hoor ik deze graag, vertaal ze naar concrete activiteiten en laat ik voorbeelden zien. Na het 1e gesprek heb je een goed beeld van alle mogelijkheden en een invulling van wat jullie wel en niet willen. Hierna kan ik een duidelijke offerte maken.

Dan gaan we elkaar wanneer nodig nog vaker zien, zodat er geen onbekende met jullie grote dag meeloopt. We gaan dan in op de details, zoals keuze van het boek, opties zoals bedankkaartjes, uitnodigingen etc. Tijdens een pre wedding shoot ga je ervaren hoe ik werk en aan de camera wennen. Hierdoor ga je op de grote dag zonder cameravrees de dag beleven. 

Ik help je graag met de dagindeling, locaties voor shoots (inspiratie en ervaring voldoende!) en zal op de dag zelf soms bijna ongemerkt aanwezig zijn. De belangrijkste momenten zal ik wanneer nodig wel regisseren, maar een goede balans is hierin belangrijk.

Wil je vrijblijvend advies of heb ik je interesse al gewekt, bel of mail me voor een afspraak! Ik laat graag mijn energie en enthousiasme zien in een persoonlijk adviesgesprek. 

Zwangerschapsshoot

Zwanger zijn is een klein wonder, een mooie ronde buik is iets unieks. Jouw "kleine ik" groeit met jouw hulp, totdat het klaar is om op de wereld te komen. Voordat het zover is, sta je nog even stil bij het moment en maak ik de mooiste plaatjes van jou, je partner en eventueel de rest van je gezin in een zwangerschapsshoot. Met een zwangerschapsshoot hebben we verschillende mogelijkheden, zowel in de studio als op een mooie, stoere buitenlocatie! Er kan ook een combinatie gemaakt worden. Voor de shoot nemen we rustig de tijd om te bespreken wat je wensen zijn en hoe je graag gefotografeerd wilt worden. Uiteraard kan dit ook telefonisch besproken worden, maar zo heb ik een goed beeld van wat jullie mooi vinden en waarbij je jezelf op je gemak voelt. Daarbij maken we ook gebruik van verschillende accessoires en achtergronden in de studio, zodat er een mooie variatie in de shoot zit. Je mag uiteraard ook eigen accessoires meenemen om er zo een persoonlijk tintje aan mee te geven. Tussendoor is er altijd gelegenheid voor een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers.. 

 

Newborn shoot

Als de baby geboren is, het is echt zo, worden ze erg snel groot. Het is 1 van de mooie momenten om de kleine spruit vast te leggen in zijn eerste levensfase. Op zijn puurst en kleinst.

Om een van deze bijzondere momenten even vast te houden, leg ik dit kleine wonder vast in een Newborn shoot.

Zo kan je altijd weer even de foto's erbij pakken. Ook leuk voor je zoon of dochter, voor als hij/zij ouder is.

 

Voor een newborn shoot vind ik het heel belangrijk dat er alle tijd voor wordt genomen en dit op een veilige manier manier wordt gefotogtafeerd, ik neem hier graag de tijd voor in een shoot gedurende 2 a 3 uur waarbij  er ook ruimte is voor een voeding en een rustmomentje etc.

Newborns fotografeer je ongeveer in de eerste drie weken vanaf de geboorte of uitgerekende datum.

Uiteraard worden hier vooraf ook jullie wensen besproken over eventuele gebruik van de accessoires en kleurtinten wat je alvast voor voorbereidingen kan treffen voordat de shoot begint etc ,

Newbornshoots  fotografeer ik zowel in lifestylefotografie als geposeerd in verschillende houdingen. 

Dit hangt ook van hoe de kleine zich voelt, niet alle baby;s vinden het bv fijn om in een ontbloot bovenlijfje te liggen 

of op hun buikje. Hier speel ik dan wel op in door verder te gaan met andere poses. 

 

De shoot kan in de studio of in huis. Bij mama, papa of helemaal alleen. Geduld, voorzichtigheid en het pakken van het juiste moment en gedoseerd aandacht vragen is hier belangrijk. Werkt je kindje even niet mee? Geen probleem, gaan we een andere keer verder. 

 

Fotoshoot van kinderen of gezin

Ook voor een warme, gezellige opname van het gezin zit je bij mij goed. Pas wanneer er een oprechte "ohh dat zijn ze" uit de mond van papa, mama, opa of oma komt ben ik tevreden. Ook na de 100ste keer kijken even perfect.

Kinderen vind ik geweldig om hoe ze zijn en is altijd weer een leuke uitdaging om ze op de foto te zetten zoals ze zijn!

Lief, lekker eigenwijs, verlegen, enthousiast, stoer of een hele lache bekkie... voor mij hoeven ze niet op elke foto breed uit te lachen. Juist die eigenwijze of ondeugende blik spreekt vaak boekdelen. Ieder kind is weer anders en waar het voor sommige 

niks uitmaakt en zo de studio binnen komen lopen en ervoor gaan staan is het voor andere een hele belevenis

die eerst de kat even uit de boom moeten kijken.  Hiervoor neem ik graag alle tijd en laat ze eerst even 

rustig alles in ze opnemen en begin het stapje voor stapje op te bouwen.  Juist het niet steeds moeten doen wat de fotograaf

zegt maar een combinatie van spelenderwijs en poserend werkt in mijn ervaring heel prettig. Ze erbij betrekken 

door ook te mogen helpen of zelf met een idee komen zijn dingen die het erg leuk voor ze maakt en waardoor ze meer durven te laten zien. Voor al hun inzet heb ik na de shoot altijd een lekkere verrassing voor mee naar huis.

 

 

De shoot kan zowel in de studio als op een leuke locatie plaatsvinden en zal ongeveer een uur duren, dit is mede afhankelijk hoelang kinderen  het naar hun zin hebben, zijn ze naar een aantal opstellingen/ poses nog lekker enthousiast dan ga ik ook door met het fotograferen, vooral met kinderen fotografeer ik zo dat er tussen het poseren ook genoeg ruimte is voor spelende en spontane foto’s en een gezonde portie gekkigheid. Zo krijg je een mooie combinatie tussen poserend en de spontane momenten. Tevens maak ik graag een combinatie van puur en het gebruik van attributen ( bv zijn eigen speeltjes of fietsje, bankje etc)

Voor de fotoshoot worden je wensen besproken en of er eventueel nog specifieke wensen zijn

wat je graag in de foto’s wilt terug zien, want iedereen heeft zijn eigen wensen hoe ze hun kinderen

graag op de foto terug willen zien.

 

Wat gebeurt er na de fotoshoot?

 

Na afloop van de shoot ontvangt je ongeveer binnen twee weken een selectie van de foto’s in digitale contacten. Indien gewenst wordt er een afspraak gepland om samen de foto's te bekijken op de computer zodat ik je kan adviseren en 
de verschillende mogelijkheden kan laten zien hoe een foto nog mooier kan worden na eventuele bewerkingen.  

Bij ons is er ook de mogelijkheid om de foto op verschillende materialen zoals canvas, hout, aluminium, verschillende papiersoorten etc. te laten afdrukken, prijzen hiervan zijn op aanvraag.

 

De fotoafdrukken worden in ons eigen vaklab afgedrukt zodat je een mooie kwaliteitsafdruk krijgt met kleurechtheid en op stevig fotopapier. Keuze uit kleur, zwart wit, sepia of een andere tint naar wens. Dit maakt qua prijs niet uit. Digitale fotobestanden kunnen ook worden nabesteld, prijs hiervan is op aanvraag.

 

 

Werkwijze Bruidsfotografie
Werkwijze Zwangerschapsshoot
Werkwijze Newborn shoot
Werkwijze fotoshoot kinderen gezin
Werkwijze Na de fotoshoot?
bottom of page